Voorzichtig optimisme klinkt door op Computable Live-debatten tijdens Tine

Op de goede weg

Op allerlei vlakken moet nog heel veel gebeuren, maar de weg terug is ingezet. Draadloze communicatie heeft een grote toekomst, Nederland heeft volop kansen voor innovatie en ook op het gebied van de werkgelegenheid ziet het er weer beter uit. Dit is de strekking van de drie Computable Live-debatten die vorige week werden gehouden op The ICT & Networking Event.

Logica CMG heeft weer mensen nodig. Na een forse reorganisatie is de ict-dienstverlener op zoek naar medewerkers. Vooral Erp-specialisten zijn moeilijk te vinden. Dit verklaarde Paul Schuyt, ceo van Logia CMG Nederland tijdens het Computable Live ceo-debat tijdens Tine. Gespreksleider Vincent Everts ondervroeg ook Jeanine van der Vlist, ceo van Dell Nederland. Zij kon vertellen dat de economische opleving ook bij haar bedrijf te constateren valt; met name was sprake van een sterk groeiende vraag op de consumentenmarkt. De groei op de zakelijke markt is daarbij vergeleken nog mager, maar Van der Vlist ziet ook daar een toenemende vraag naar vervangingsinvesteringen.
In het eerste Live-debat discussieerden vertegenwoordigers van Orange, Unisys, Nortel en Intel over de toekomst van mobiele communicatie. Zoals te verwachten is die rooskleurig, maar op het gebied van authenticatie en beveiliging moet er nog veel gebeuren. Met name de standaardisering is nog een groot struikelblok voor mobiele communicatie.
Het tweede Live-debat, tussen vertegenwoordigers van IBM, HP, Microsoft en Lucent, leverde nog veel punten op waar met name de Nederlandse overheid het beter zou kunnen doen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de regelgeving die innovatieve bedrijven beperkt. Maar ook hier stak het bedrijfsleven de hand in eigen boezem met de opmerking dat standaardisering extra voortvarend opgepakt moet worden.
The ict & Networking Event 2004 gaf een ambivalent beeld te zien. Het aantal bezoekers is fors teruggelopen, met ruim dertig procent van 19.180 in 2003 tot 13.357 dit jaar. Daarmee heeft de neergaande lijn van wat eens de grootste ict-beurs in Nederland was zich doorgezet, ondanks de voorzichtige opleving die nu te zien is in de ict-markt. Die opleving was overigens wel te merken bij de exposanten. Partijen die een aantal jaren terug de veel te breed geworden beurs de rug toekeerden, waren weer aanwezig. Met die exposanten keerde de beurs terug naar zijn oorsprong; het merendeel was gericht op netwerken.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-30T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.