Managed hosting door True

Logix opent aanval op IBM-distributeurs

Franse onderneming overtuigd van kansen in Nederland

De Franse distributeur Logix heeft een vestiging geopend in Oude Meer. Het bedrijf heeft een distributieovereenkomst met IBM gesloten. Het gaat de concurrentie aan met de paar distributeurs die nog over zijn, in eerste instantie ETC Pluz.

Het in1992 opgerichte Logix - een samentrekking van logiciel (Frans voor software) en Unix - begint in Nederland met het leveren aan wederverkopers en systeemintegratoren van IBM Printing-systemen (tot en met de high volume printers) en producten op het gebied van netwerk, beveiliging en Linux. Tot de entree van Logix trad alleen ECT Pluz op als distributeur van IBM-printers. In een later stadium hoopt Logix ook de computersystemen van IBM te leveren.
"Hoewel we ons als business partner focussen op IBM, leveren we ook aanvullende infrastructuurproducten van andere fabrikanten", zegt directeur Logix Nederland Edward Wijnen. Hij verwacht klanten aan zich te kunnen binden door toegevoegde waarde te bieden. Om dit te concretiseren heeft Wijnen inmiddels medewerkers aangenomen die zijn gespecialiseerd in netwerk- en beveiligingsproducten en printing.

Interessant afzetgebied

De Franse distributeur (210 medewerkers, omzet 172 miljoen euro) is naast het moederland reeds aanwezig in België, Spanje, Polen en Marokko. Volgens Wijnen (ex-Citrix) wil Logix ook in Nederland actief zijn, omdat het een interessant afzetgebied vormt (de op vijf na grootste markt van Europa). Bovendien is er ruimte voor een nieuwe distributeur, meent hij.
De groeiende concentratie onder distributeurs, met als recent voorbeeld de fusie tussen ETC Bestware en Pluz tot ETC Pluz, maakt dat de spoeling onder distributeurs dun begint te worden. In Nederland opereren alleen nog ETC Pluz en Copaco als grote IBM-distributeurs, al levert Ingram Micro nog wel werkplekapparatuur.
Een woordvoerster van IBM meldt dat haar bedrijf continu bezig is het parterbeleid te toetsen aan de behoefte van partners en klanten. "De toekomst zal uitwijzen of Logix in het kader van ons partnerbeleid en de vraag uit de markt ook andere producten en diensten van IBM kan aanbieden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-16T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.