Managed hosting door True

Bull Nederland sluit nieuwe cao

 

De directie van de automatiseringsbedrijf Bull heeft met de vakbonden een eenjarige cao afgesloten voor de Nederlandse vestiging.

Het akkoord brengt voor de werknemers een structurele loonsverhoging met zich mee. Het salaris steeg per 1 april 1998 met 2 procent en op 1 oktober komt daar nog eens 2 procent bij. Verder is de winstuitkering met 1 procent verhoogd. Werknemers die ouder zijn dan vijftig jaar kunnen hun werktijd terug brengen tot 80 procent, voor 90 procent van het salaris. Verder biedt de nieuwe cao werknemers de mogelijkheid om vijf atv-dagen te kopen of te verkopen.
Voorzitter Jan Hermans van de Ondernemingsraad van Bull noemt het resultaat "zeer redelijk". Hij geeft aan dat de onderhandelingen vrij vlot zijn verlopen. Bull heeft zich verplicht een start te maken met een employability-, ofwel inzetbaarheidsbeleid. Dit houdt ondermeer in dat iedere werknemer voortaan het recht heeft vier werkdagen aan opleidingen te besteden. Verder start de onderneming een onderzoek naar de werkdruk onder de medewerkers. De cao loopt tot 31 december van dit jaar.  MC
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1389001). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×