Getronics laakt OR van Wang

   De Raad van Bestuur van Getronics stelt de werkwijze van de ondernemingsraad van het voormalige Wang Global ter discussie.

In een e-mail aan alle werknemers, waar Computable de hand op wist te leggen, schrijft bestuurslid Peter van Voorst dat de werkwijze van de ondernemingsraad (OR) wordt bepaald door wantrouwen en een negatieve houding. Van Voorst reageert hiermee op een artikel in Computable over de onrust die leeft onder werknemers van het voormalige Wang sinds de integratie met Getronics.
Volgens Van Voorst hanteert de OR een vertragingstactiek door strikt vast te houden aan formele procedures en door het stellen van eindeloze vragen. "Deze gang van zaken vraagt een onevenredige hoeveelheid tijd van het management en leidt tot niets. De medewerkers van het nieuwe Getronics dreigen hiervan nu de dupe te worden."
De vakbonden reageren teleurgesteld op het schrijven van de directie. "Deze reactie bevestigt alleen maar het beeld dat over Getronics bestaat, namelijk dat redelijk geforceerd wordt omgegaan met kritiek en sceptische medewerkers", aldus Wim Burggraaf van CNV. Zijn collega Gerard van Hees van FNV Bondgenoten noemt de e-mail een voorbeeld van een terugslag bij Getronics in het proces dat het bedrijf doormaakt naar volwassen arbeidsverhoudingen. De open brief zal in de ogen van de vakbondsman het personeelsverloop bij Wang niet indammen. Een integrale weergave van de brief van Peter van Voorst en de reactie van de betrokken vakbonden staan op pagina 37.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Michiel Couzy