Nederland krijgt nano-brancheorganisatie

Vorige week is een Nederlandse brancheorganisatie opgericht voor micro- en nanotechnologie. Belangenvereniging Minacned wil de wetenschappelijke wereld en het bedrijfsleven verenigen in onderzoek naar en ontwikkeling van technologie op extreem kleine schaal.

Voorzitter is Wybren Jouwsma, technisch directeur van Bronkhorst High-Tech en tevens lid van het Innovatieplatform. Minacned geniet steun - mede financieel - van Philips, Bronkhorst High-tech, Mesa+, de Technische Universiteit Delft, de TU Eindhoven, TNO en Microned. De branchegroep wil een drijfveer zijn voor economische activiteit op basis van micro- en nanotechnologie in Nederland. Drie doelen worden gesteld: het promoten van het vakgebied zelf, het bouwen en onderhouden van menselijke netwerken en organisaties, en het realiseren van concrete toepassingen.
De organisatie is overigens niet geheel nieuw; het is voortgekomen uit Minac (Microsysteem- en Nanotechnologie Cluster) dat reeds drie jaar bestond. Die oorspronkelijke instantie telde dertig leden, waaronder universiteiten en technologiebedrijven. Met de overgang naar het breder georiënteerde Minacned treden meer organisaties toe, met potentiële gebruikers van micro- en nanotechnologieën. Het vorige week aangetreden bestuur omvat dan ook topmensen van Asml, TNO Industrie en Lionix naast bestuurders van de TU Delft en de Universiteit Twente.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.