Pink krikt winst op

Pinkroccade heeft vorig jaar de omzet zien afnemen bij een groeiende winst. De automatiseerder zegt voorzichtig optimistisch te zijn over 2004.

De omzet over 2003 bedraagt 738,6 miljoen euro, een daling van 9,5 procent in vergelijking met 2002. Volgens de automatiseerder bereikten de omstandigheden in de markt vorig jaar een dieptepunt. Opdrachtgevers stelden investeringen uit, er was sprake van felle concurrentie en de tarieven stonden onder druk. Vooral de detachering had het daardoor moeilijk. Een positieve uitzondering vormde het binnenhalen van nieuwe en verlengde uitbestedingscontracten. Pinkroccade behaalde vorig jaar meer revenuen uit infrastructuurbeheer dan uit applicatiediensten (verhouding 56/44, tegenover 49/51 procent in 2002).
Dat het bedrijf toch nog een winststijging wist te boeken - van 5,1 miljoen in 2002 naar 12,3 miljoen in 2003 - heeft te maken met de drastische bezuinigingen die vorig jaar zijn doorgevoerd, wat tachtig miljoen euro opleverde. Daarbij moesten ruim zevenhonderd personeelsleden Pinkroccade (nu: 8700 medewerkers) verlaten. Alleen in het Verenigd Koninkrijk lukte dit niet: daar veroorzaakte het hoge kostenniveau tegenvallende resultaten. De daarop ingezette herstructurering verloopt volgens verwachting. Pinkroccade meldt verder zijn solvabiliteit sterk te hebben verbeterd door de verkoop van onroerend goed en de daaraan gekoppelde aflossing van langlopende geldleningen.
Voor dit jaar voorziet het ict-huis bij klanten stijgende bestedingen, vooral om het uitgestelde onderhoud in te lopen. Ook de vraag naar vernieuwing en detachering zal weer toenemen. De uitbestedingmarkt blijft lucratief, al is de (prijs)concurrentie om de orders hevig geworden, aldus de directie. Zij verwacht ook groeiende belangstelling voor het uitbesteden van zakelijke processen, ketenintegratie, fraudepreventie, beveiligd digitaal verkeer en open broncode-oplossingen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-26T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.