Overschot ict'ers daalt

De bestedingen in de ict-sector groeien dit jaar met 4,26 procent naar 28,3 miljard euro. Dat verwacht de koepelorganisatie voor ict-brancheverenigingen Nederland~ICT. De werkeloosheid in de ict verdwijnt nog niet.

Nederland~ICT publiceerde deze week de achtste ICT Marktmonitor, een zakboekje over de ict-sector in 2003 en 2004. Volgens de koepelorganisatie werd er vorig jaar voor 27,16 miljard euro omgezet op de Nederlandse ict-markt. De sector is daarmee goed voor 6 procent van het bruto binnenlands product.
De organisatie stelt dat de sector vorig jaar werk bood aan 240 duizend mensen. Het aantal werkeloze automatiseerders stelt zij op 4500 ict'ers met een hbo- of hogere opleiding. Volgens het CWI hadden eind 2003 14000 ict'ers geen werk.
Nederland~ICT: "Voor 2004 ziet de arbeidsmarkt er iets beter uit. Als de groei van ruim 4 procent wordt gerealiseerd, neemt het overschot aan hoogopgeleide ict'ers snel af." De vooruitzichten voor hoger opgeleide ict'ers is gunstig, melden ook arbeidsmarktonderzoekers in Maastricht. Dat komt onder meer omdat er te weinig ict'ers worden opgeleid. Een onderzoek van VNU (uitgever van Computable) bevestigt het optimisme: 56 procent van de ict'ers denkt dat bedrijven dit jaar meer in ict gaan investeren. < BR CLEAR=LEFT>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-26T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.