Binding personeel speerpunt beleid Oracle

Nieuwe directeur koestert klanten, partners en medewerkers

Nico van de Ven is sinds een maand directeur van Oracle Nederland. In de uitvoering van het wereldwijd vastgestelde beleid kampt hij met een hoog verloop onder de medewerkers. Primair wil hij zich inspannen om medewerkers aan zijn bedrijf te binden. "Daarbij is niet alleen geld van belang, maar ook de interesse in de persoonlijke ontwikkeling van mensen."

De door de wol geverfde IT-er is ambitieus maar realistisch: "Ik wil dat mijn klanten, partners en medewerkers tevreden zijn, maar uiteindelijk moeten we geld verdienen."Oracle is een wereldwijd softwarebedrijf. De leiding in de Verenigde Staten bepaalt het beleid. In het beleidsproces houden de visionair Larry Ellison en de realist Ray Lane elkaar in een dynamisch evenwicht. "Ik voel me niet geroepen daar iets in te veranderen, ik ben ook niet in de positie daarvoor", zegt Van de Ven lachend. "Het is mijn taak om de strategie en de doelen op lokaal niveau te instrumenteren."
Van de Ven is sinds 1996 bij Oracle in dienst en verantwoordelijk voor consultancy in de Benelux. Als directeur Nederland wil hij dat Oracle gezien wordt als logische partij in automatiseringsprojecten: "Niet alleen op technologisch, maar ook op strategisch gebied." Verder wil Van de Ven zijn partners stimuleren om volledige op Oracle-gebaseerde projecten 'te trekken'. "De consultancy-capaciteit op basis van onze technologie kan niet groot genoeg zijn", aldus Van de Ven.

Onder druk

Het personeelsbestand van Oracle staat echter onder druk. Het verloop is groot, hoewel Van de Ven meent dat dit niet boven het gemiddelde in de markt uitkomt. "Oracle is een goede werkgever. Wij nemen de beste mensen aan, en die staan natuurlijk in de belangstelling bij derden", zo verklaart hij het verloop.
Feit is dat het groeiende softwarebedrijf moeite heeft om zijn personeelsbestand uit te breiden. Een half jaar geleden verklaarde de toenmalige directeur Albert Bokma dat er zo'n 850 mensen bij Oracle Nederland in dienst waren. Daar is nauwelijks verandering in gekomen. Van de Ven blijft in zijn telling nu ergens steken tussen de 850 en de 900. Onder zijn leiding moet daar snel verandering in komen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-20T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.