Netwerkbedrijf Vanco stapt in werving van personeel

Het Engelse netwerkbedrijf Vanco Euronet en zijn Nederlandse vestiging betreden binnenkort de markt van de personeelswerving. Dit heeft directeur Allen Timpany aangekondigd. Ook de Nederlandse vestiging in Hoofddorp zal zich op de personeelsselectie moeten werpen. Timpany noemt de werving "een natuurlijke uitbreiding" van Vanco's dienstenpakket.

Momenteel repareert, ontwerpt en beheert Vanco netwerken. De onderneming groeit in heel Europa sterk en is derhalve op zoek naar zestig nieuwe specialisten en dan met name netwerk-technici en verkopers. "We hebben de afgelopen jaren gesprekken gevoerd met minstens vijfhonderd mensen. Ik denk dat we zeker dertig mensen daarvan hadden kunnen verkopen aan klanten", meent Timpany. De directeur wil in alle landen onder een nieuwe naam een bedrijf starten dat zich speciaal richt op het selecteren en onderbrengen van geschikte kandidaten. Voordat Vanco de wervingsactiviteiten start, zal de onderneming zelf ook een nieuwe groep mensen aantrekken; deze moeten de selectie uit kunnen voeren.

Uitbreiding

Vanco heeft op dit moment kantoren in Hoofddorp, Londen, Madrid, Frankfurt en Parijs. Dit jaar zal de onderneming vestigingen openen in Kopenhagen, Warschau en Praag. Vanco gaat bij het betreden van een nieuwe markt altijd op dezelfde wijze te werk. Eerst gaan de technici en reparateurs als ware pioniers aan de slag. Na verloop van tijd sluiten de verkopers en beheerders zich bij hen aan om de zaken uit te breiden en nieuwe klanten binnen te halen. Deze succesvolle formule zal Vanco ook in de nieuwe landen toepassen. Timpany ziet een gevaar; de krapte op de arbeidsmarkt. "Dit zou onze groei kunnen remmen. Toch verwacht ik geen problemen, omdat we werken aan een betere manier om de juiste mensen te vinden."  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-20T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.