CMG overstag met deeltijdwerk

Na jarenlange weigering toch vierdaagse werkweek

CMG biedt werknemers de mogelijkheid om in deeltijd te gaan werken. Dit betekent een flinke koerswijziging van het automatiseringsbedrijf, dat tot op heden niets zag in vierdaagse werkweken. Deze nieuwe optie staat in de aanvullende arbeidsvoorwaarden, die per 1 april 2000 van kracht zijn.

Bij ons is werken in deeltijd onbespreekbaar", zei een topman van CMG-diensten in 1998 tegen Computable. Minister Annemarie Jorritsma zei desgevraagd dat de dienstverlener dan niet bij haar moet mopperen over een tekort aan werknemers.
Nu is deze arbeidsvoorwaarde wel bespreekbaar. "De tijden veranderen en CMG verandert mee", verklaart manager arbeidsmarktcommunicatie Harmen Coops deze omslag. Coops geeft aan dat een intern onderzoek duidelijk heeft gemaakt dat veel werknemers behoefte hebben aan deeltijdwerk. Daarom neemt CMG in de aanvullende arbeidsvoorwaarden - die ingaan op 1 april van dit jaar - op dat het personeel kan kiezen voor een 32-urige werkweek.

Service

De bezwaren van het bedrijf tegen deeltijdwerk zijn kennelijk weggenomen. In 1998 vond CMG nog dat kortere werkweken van het personeel ten koste gaat van de dienstverlening aan de klanten. Coops zegt nu dat de klanten vaak zelf al deeltijdwerk hebben ingevoerd en dus begrip tonen voor de omslag van CMG.
"Wij hebben met onze klanten hierover gesproken en ook hen is niet ontgaan dat de tijden zijn veranderd. De invoering van deeltijdwerk kan betekenen dat de doorlooptijd van sommige projecten iets langer duurt." De onderneming verwacht dat 5 tot 10 procent van de 5500 werknemers gebruik zal maken van de nieuwe arbeidsvoorwaarde. Als 10 procent 32 uur per week gaat werken, betekent dit voor CMG een verlies van ongeveer vijfentwintigduizend werkdagen per jaar. Het bedrijf hoopt daarentegen dat de nieuwe regelingen meer mensen naar CMG lokt, waardoor dit productiviteitsverlies gecompenseerd wordt.
In de Arbeidsvoorwaardenregeling 2000 is niet alleen de mogelijkheid voor deeltijdwerk opgenomen. CMG-ers kunnen ook zelf hun werktijden kiezen, als zij maar tussen tien uur 's ochtends en half vier 's middags op kantoor zijn. Bovendien kunnen de werknemers twintig extra snipperdagen sparen door dagelijks één uur langer te werken. Ook is het mogelijk vakantiedagen te kopen of te verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.