Managed hosting door True

Personeel Cobra verbijsterd over gedrag Catsburg

IBM-hardwareverkoper Cobra staat op omvallen. Directeur Piet Catsburg betaalt alvast geen salarissen meer uit, tot verbijstering van de werknemers.

Lios Computer Brokerage - kortweg Cobra - handelt in IBM-computerapparatuur (i-series en p-series) en toebehoren (ook tweedehands). Een medewerker zegt dat de zaken redelijk goed gingen, totdat er opeens geen geld meer was voor inkopen.
De wantoestanden bleken veel groter. Verkoopbonussen, pensioenpremies en ziektekostenvergoedingen werden niet meer uitbetaald. Leveranciers, zoals ETC Bestware en Copaco, kregen niet betaald en dreigden met een faillissementsaanvraag. Directeur Piet Catsburg hield het personeel een aantal weken aan het lijntje en meldde toen in een e-mail op 10 maart dat Cobra failliet is. Zonder enige mededeling bleken de salarisbetalingen te zijn gestopt.
Medewerkers stellen in een brandbrief dat Catsburg het nakende bankroet gebruikt om met een ander bedrijf van hem - Green Meadows Group - schuldenvrij door te starten. Cobra is officieel nog niet in surseance of failliet. Gevraagd om een toelichting, zegt Catsburg: "Ik beantwoord nu geen vragen. Bel over een paar dagen maar terug."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.