Managed hosting door True

Ordina heeft oog voor ELC

 

De beursgenoteerde IT-onderneming Ordina Beheer wil ELC Information Services uit Capelle aan de IJssel overnemen.

Dit bedrijfsonderdeel van de ELC Informatietechnologie Groep telt tweehonderd werknemers en zal als een honderd procents-deelneming van Ordina Beheer blijven voortbestaan. De onderdelen Business Solutions en Logistieke Software van de ELC Informatietechnologie Groep staan buiten de transactie en blijven zelfstandig. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.
ELC Information Services ontwikkelt maatwerk-software voor IBM AS/400, Unix en Windows NT en doet dat op project- en detacheringsbasis. Daarbij valt de nadruk op objectoriëntatie, groupware en datawarehouses. Dit bedrijfsonderdeel met een omzet van veertig miljoen gulden bedient vooral klanten in de zakelijke dienstverlening.
Saillant detail is dat de huidige directeur Joop Bijsterbosch jaren geleden bij Ordina vertrok met zijn systeemhuis Orsis. Dit ging op in ELC en vormde de basis voor de oprichting van de onderdelen Business Solutions en Logistieke Software. De tak Information Services kwam weer voort uit Limbit, een Limburgs rekencentrum dat eveneens in ELC werd opgenomen. Bijsterbosch stapte naar dit onderdeel over en valt straks weer onder de paraplu van Ordina. Hij zegt zich te verheugen op een terugkeer.  CORR.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1402381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×