Bouwstenen in de ict (31 Profict)

Ict-dienstverlener Profict smaakt het genoegen van een landelijke en lommerrijke werkomgeving in de gebouwen van kasteel Ter Horst in Loenen. Wijnand Hackfort, de toenmalige burgemeester van Arnhem, laat Ter Horst in 1557 bouwen.

Er zijn nog oudere elementen te vinden, zoals de vloeren van de kelder, die uit 1300 dateren. De Oranjerie werd als kerk gebruikt en stamt mogelijk nog van voor de bouw van het kasteel. Zeven generaties lang, tot 1875, blijft het kasteel in handen van de familie Hackfort. Hierna wisselt het een aantal keren van eigenaar. In 1792 wordt het uitgebreid met twee koetshuizen annex stallen. De laatste jaren is de Stichting Wijnand Hackford druk bezig met renovatie.
Profict zit nu nog op de tweede verdieping van het kasteel maar verhuist per 1 april naar het net gerenoveerde koetshuis. Daar krijgt het bedrijf 400 vierkante meter tot zijn beschikking.
In dit koetshuis is ook een schuilkapel. Tot 1849 diende die als kerkruimte voor de katholieken, die hun geloof ten tijde van het protestantisme niet konden uitoefenen. Anno 2003 combineert het koetshuis het ongrijpbare geloof met strak beredeneerde informatietechnologie.

 
Henk Boot

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-14T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.