SFB in zee met Cap

De SFB Groep gaat nauw samenwerken met Cap Gemini Ernst & Young op het gebied van de ict-dienstverlening en veranderingen in bedrijfsprocessen. Zusterorganisatie Iquip Informatica, dat vaker voor SFB heeft gewerkt, is ook betrokken bij de overeenkomst.

Het besluit komt voort uit een beslissing van het Sociaal Fonds Bouwnijverheid in augustus vorig jaar om uit kostenoogpunt de automatisering toch niet te verkopen, maar it-hulp in te huren.
De automatisering op uitkeringsgebied is volop in beweging. Alle uitvoeringsinstanties (uvi's) op het gebied van de werknemersverzekeringen wao en ww zullen in een grote centrale organisatie opgaan: het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen. De splitsing heeft grote gevolgen voor de in gebruik zijnde automatiseringssystemen, waarbij moet worden bepaald welke delen nodig zijn voor de centrale uvi. Om het ontvlechtingproces in goede banen te leiden, besloten twee andere uitvoerders van sociale zekerheidsregelingen eerder al hun it-afdelingen te verkopen. De GAK Groep verkocht ASZ aan Pink Roccade, terwijl Relan zijn automatiseringsafdeling bij Ordina onderbracht.
Alleen bij de Stichting Pensioensfonds ABP staat verkoop van Concern Information Systems (CIS) niet ter discussie. Dit onderdeel voert it-taken uit voor de uvi Uszo, die grotendeels naar het centrale orgaan overgaat. Volgens woordvoerder Marcel Vleugels blijft CIS zowel ABP als Uszo bedienen en kan het dit op eigen houtje. Pas bij een ingrijpende wijziging - bijvoorbeeld als er bij wetgeving wordt bepaald dat alle diensten die met de centrale UWV te maken hebben losgemaakt moeten worden van de afzonderlijke uvi's - zal ABP zich bezinnen op de toekomst van CIS.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-09T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.