Getronics: in de eredivisie

"Met de overname van PinkRoccade treedt Getronics toe tot de eredivisie van IBM en HP", stelt bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar. "Nu al merken we dat '1+1=3', want de publiciteit rond het overnamegevecht leverde spontane uitnodigingen op om te komen praten over uitbestedingsopdrachten."

Cijfers
Getronics heeft vorig jaar zijn omzet zien dalen van 2,605 miljard naar 2,375 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 32 miljoen euro. Inclusief PinkRoccade telt Getronics 29 duizend werknemers en is het in dertig landen actief.
Inmiddels heeft de automatiseerder zijn bod op alle aandelen PinkRoccade gestand gedaan. Wagenaar wees tijdens de presentatie van de jaarcijfers vorige week nog op een ander onbedoeld effect van de overnamestrijd met Ordina: de PinkRoccade-medewerkers zijn door het onstane vijandbeeld dichter aangeschoven bij hun 'nieuwe collega's'. De combinatie - sterk in Nederland (goed voor 40 procent van de omzet) en Groot-Brittannië (9 procent) - moet een completere infrastructuur-dienstverlening opleveren, alsmede een jaarlijkse synergiebesparing van 35 tot 40 miljoen euro.
Volgens Wagenaar beseffen internationaal opererende klanten, ook door het florerende offshore-centrum in Budapest, vaker dat Getronics hen overal kan ondersteunen. "We hebben ons op het terrein van netwerk- en desktopuitbesteding op het speelveld van IBM en HP gemeld. Want vergis je niet, er werken meer mensen in kantoren dan aan de proceskant, ook in de industrie, onze snelst groeiende marktsector." De topman benadrukt dat Getronics niet voortdurend met partijen als IBM in concurrentie is. "Wij willen profiteren van de 'olievlekwerking': zijn we binnen bij een klant, dan trachten we onze opdrachten te laten uitwaaieren. Bovendien is 40 procent van onze omzet nog steeds lokaal gekleurd."
Bij de automatiseerder loopt een traject om de dagelijkse operaties bij alle landenvestigingen standaard in te richten. Dit jaar staat de realisatie van een centrale inkoop op het programma; dat moet tot kostenbesparingen leiden. Verder zoekt de automatiseerder kopers voor activiteiten die niet meer in het portfolio passen, zoals de logistiek en distributie, en bepaalde producten en software-omgevingen (waarbij de beheerdiensten wel in huis blijven).< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.