Getronics maakt weer winst

Ict-dienstverlener Getronics schrijft weer met zwart. Afgelopen maandag maakte het de jaarcijfers bekend. Bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar verwacht in 2004 ongeveer eenzelfde omzet te halen als in 2003: 2,6 miljard euro.

De dienstverlener liet voor het eerst in twee jaar winst zien, en wel van 246 miljoen euro, en zette voor 2,67 miljard euro om. Het jaar daarvoor maakte het 409 miljoen euro verlies.
De omzet daalde wel van 3595 miljoen euro in 2002 naar 2671 euro vorig jaar. Van grote invloed op de cijfers was de verkoop vorig jaar van het kroonjuweel, salaris-dienstentak HRS, nu weer bekend als Raet.
Wagenaar stelt het komende jaar groei te willen realiseren in Frankrijk en Engeland. Hij stelde tegenover nieuwsdienst Betten Beursmedia dat de omzet dit jaar ongeveer gelijk blijft aan die van 2003.

Schuldeisers

Met de gunstige cijfers sluit Getronics een bijzonder moeilijk jaar af. De ruzie met schuldeisers over afbetalingen van de overnamekosten van Wang (in 1999) kostte in februari twee directieleden hun baan. Axel Rückert en Klaas Wagenaar vormde het afgelopen jaar de interim-directie. Zij stelden orde op zaken door enkele onderdelen te verkopen, de slecht draaiende tak in Italië te saneren en wereldwijd 1400 medewerkers te ontslaan.
Wagenaar werd begin december benoemd tot bestuursvoorzitter. Hij geniet het vertrouwen van de aandeelhouders. Die stemden maandag in met een eerder voorgestelde aandelenemissie, waarmee het bedrijf weer een deel van de Wang-schuld kan aflossen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-27T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.