ICT Barometer: totale markt is stabiel

Mkb huurt meer in

Het aantal externe ict'ers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) is de afgelopen maanden per saldo gestegen. Bij de grote ondernemingen is het juist licht gedaald. Overigens is de totale markt voor ict-dienstverleners redelijk stabiel, blijkt uit de tweemaandelijkse ICT Barometer van accountantsbureau Ernst & Young.

De vraag naar externe ict'ers ligt al een jaar op een constant niveau, constateert het onderzoek. In de dienstensector en het mkb valt een lichte stijging te ontwaren in de behoefte aan externe ict'ers. Grote ondernemingen en de bedrijfstak 'handel en distributie' hebben een licht dalende behoefte aan ict-dienstverleners.
Het aantal interne automatiseerders is volgens het onderzoek per saldo constant gebleven. Bijna evenveel respondenten constateren een groei (12 procent) als een daling (13 procent). Ook hier zit de groei per saldo in het mkb: van ondernemingen met maximaal twintig werknemers meldt slechts 2 procent een daling van de eigen ict-afdeling. Bij de grote ondernemingen (boven de vijfhonderd werknemers) is dat 23 procent.

Optimisten

De overheid en de non-profit sector hebben het afgelopen jaar meer geïnvesteerd in ict, zo blijkt uit de cijfers. Bijna 45 procent van de respondenten in die sectoren zag het ict-budget toenemen. Achterblijver is ook hier 'handel en distributie': daar kan slechts eenderde van de ondervraagden een stijging melden. De vooruitzichten voor de komende twaalf maanden zien er goed uit: 37 procent verwacht een stijging van het ict-budget, 15 procent een daling en bijna de helft geen verandering. Binnen de overheid, de non-profit-sector en vooral de dienstensector is het aantal optimisten het grootst. Dat geldt ook voor de respondenten uit middelgrote ondernemingen (tussen twintig en honderd werknemers).
De toegenomen budgetten zullen vooral besteed worden aan software. Bijna de helft (46 procent) van de respondenten verwacht een stijging van de softwarebestedingen. Bestedingen aan hardware (36 procent) en externe ict-dienstverlening (24 procent) scoren bescheidener.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-25T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.