'D-day' voor IBM

Op 16 februari is het Delta Lloyd-day voor IBM. Dan moet de automatiseerder uitsluitsel geven of het de it-afdeling van de verzekeraar wil overnemen.

Delta Lloyd en IBM onderhandelen sinds medio vorig jaar over het uitbesteden van de rekncentra, de midrange- en desktop-omgevingen, het technisch applicatiebeheer en de telecomactiviteiten. Volgens Patrick Banis van FNV Bondgenoten is er ruis opgetreden in de gesprekken, maar naar de reden kan hij slechts gissen. "Er is een absolute radiostilte afgekondigd. Zowel de ondernemingsraad als de vakbonden weten niet waarom beide partijen er nog niet uitgekomen zijn. De arbeidsvoorwaarden vormen geen conflict. Ik vermoed dat het te maken heeft met het pakket aan it-diensten en bijbehorende verplichtingen dat IBM moet afnemen." Een zegsvrouw van de verzekeraar kan alleen aangeven dat er nog steeds onderhandelingen lopen. Mocht de zaak stuklopen dan komen de eerdere mededingers weer in beeld: Atos Origin, EDS en Pinkroccade.
De raden van bestuur van beide bedrijven bemoeien zich inmiddels met de voortgang. Banis weet dat Delta Lloyd de automatiseerder IBM een laatste kans heeft gegeven. Aan het personeel ligt het niet, aldus de vakbondsman. Die willen duidelijkheid, na zo'n twee jaar soebatten over wel of niet uitbesteden. "Zij zien de overgang naar IBM wel zitten: de arbeidsvoorwaarden zijn goed, qua ligging sluiten de locaties van de twee partijen goed op elkaar aan, en bij IBM hangt ict er natuurlijk niet bij zoals bij Delta Lloyd." De uitbesteding heeft betrekking op circa 160 medewerkers. Later komt er nog een dertigtal automatiseerders bij van ABN Amro Verzekeringen in Zwolle, een tak die Delta Lloyd in 2002 overnam.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.