Xircom los van Intel

Europese vestiging al langer opgedoekt

Chipfabrikant Intel bouwt langzaam maar zeker zijn belangen in de netwerkmarkt af. Nadat eerder al Shiva en Landesk werden verzelfstandigd, gaat nu waarschijnlijk ook Xircom op de schop.

Het hoofdkwartier gaat dicht, over de producten is "voorlopig niets beslist". Binnenkort wordt allicht bekend gemaakt dat die ook de deur uit moeten. Bij de sluiting van het Xircom-hoofdkwartier in Californië gaat een aantal personeelsleden over naar andere afdelingen van Intel, en een onbekend aantal wordt ontslagen. Zoals gewoonlijk weigert Intel exacte cijfers per afdeling te geven.
 
De gevolgen voor het voormalige Europese hoofdkwartier nabij Antwerpen blijven beperkt, zegt woordvoerder Kristof Sehmke van Intel Benelux. Toen Intel twee jaar 750 miljoen dollar uittrok voor de overname van Xircom, werkten er nog zo'n 140 mensen. In opeenvolgende ontslagrondes is het merendeel daarvan uit het bedrijf verdwenen. Anderen kwamen bij de kernactiviteiten van Intel terecht.
 
Tussen januari 1999 en december 2001 kocht Intel niet minder dan 35 bedrijven voor in totaal elf miljard dollar. Het merendeel daarvan kwam in de netwerkdivisie terecht. Een voor een worden ze nu weer afgestoten.
 
Dat deze activiteiten niet langer tot de kerntaken van het bedrijf behoren, betekent volgens Sehmke echter niet dat Intel helemaal ophoudt met acquisities in de netwerkmarkt. "Alleen hoef je er door de toestand in de telecommarkt geen volledige bedrijven meer voor over te nemen. Je kan nu ook op andere manieren aan intellectueel eigendom komen", stelt hij cryptisch.

 
José Delameilleure

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-14T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.