Getronics niet onmisbaar

Geen paniek bij klanten ondanks dreigend bankroet ict-partner

Klanten reageren laconiek op de onheilstijdingen over Getronics. Mocht de automatiseerder door de schuldenlast kopje onder gaan, dan is hij inwisselbaar, is de algemeen heersende gedachte.

Getronics sloot afgelopen zomer een driejarig miljoenencontract met DSM voor het beheer van zevenduizend werkplekken in vijftien landen. Het chemieconcern maakt zich echter geen zorgen, mocht het mis gaan met de automatiseerder. "Wij wedden niet op één paard en zijn voor een ander deel van ons werkplekbeheer in zee gegaan met Atos Origin. Als Getronics wegvalt, kan Atos het werk overnemen", stelt een zegsvrouw.
Ze wijst er bovendien op dat Getronics vooral last heeft van het wegvallen van het advieswerk. Het verlenen van systeembeheer en helpdeskdiensten, bijvoorbeeld aan DSM, is juist een stabiele activiteit. Het concern houdt er rekening mee dat dit gedeelte in een bankroet-scenario wordt verkocht of doorgestart, en dat de dienstverlening daardoor is verzekerd.
De gemeente Raalte, die haar ict-beheer afgelopen december aan de firma uitbesteedde, maakt zich ook geen zorgen over het in gevaar komen van de dienstverlening bij een faillissement van Getronics. "Dan stappen we naar onze tweede of derde keus; die bieden beide ook inleenwerk voor beheer aan", stelt een voorlichtster. "Financieel gezien zullen wij ook weinig last hebben. De betalingen vinden achteraf en per maand plaats."
Andere belangrijke klanten waaraan Getronics infrastructuurdiensten verleent, zoals Shell, TPG en Hollandsche Beton Groep (HBG), willen alleen kwijt dat de werkzaamheden gewoon doorlopen. Op de vraag of er een ontsnappingsclausule in het contract is ingebouwd, zegt een zegsman van HBG: "Belt u maar terug als het bedrijf echt failliet is."

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-31T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.