Managed hosting door True

'We moesten bepaalde formulieren goed online krijgen'

Gert Koerselman, hoofd informatie- en documentmanagement gemeente Deventer, is vooral bezig met Office Forms Server 2007.

Op dit moment zijn we vooral bezig met Microsoft Office Forms Server 2007. We kijken natuurlijk ook al naar de andere toepassingen, maar het ging er ons vooral om dat we een aantal formulieren op een goede manier online konden krijgen. We hebben onlangs een nieuwe website online gezet op basis van het CMS van Microsoft. Daarnaast wilden we meer interactie met de burger. Aanvragen voor vergunningen of het melden van bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal moeten gebruiksvriendelijk zijn."

"Op zich zijn er voor webformulieren verschillende mogelijkheden maar uit de ervaringen van andere gemeentes weten we dat je het risico loopt dat je maar blijft aanbesteden in oplossingen die over twee jaar niet meer functioneel zijn. Dat is een weg die we niet in willen. Een meer generieke oplossing leek ons dus meer voor de hand te liggen en we hadden al ervaring met Infopath voor ons intranet.”

Koerselman ziet als belangrijk voordeel dat er gemakkelijk ‘intelligentie’ is toe te voegen aan bestaande formulieren. “Straks loggen mensen in met DigiD en dan is een groot gedeelte van alle formulieren al voor hen ingevuld. Onze Sharepoint-omgeving blijven wij gebruiken als intranet /extranet en tevens als persoonlijk portaal. Omdat de gemeentelijke omgeving zo zijn specifieke eisen stelt aan record-keeping mplementeren wij binnen onze ECM architectuur een DMS/RMA systeem dat uiteraard ook door Sharepoint ontsloten wordt.

[Beeld: Jeroen Scheffer]

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.