Managed hosting door True

'Wij draaien nu proef met Exchange Server 2007'

Bernhard Bergman, Ict-manager Royal Huisman Shipyard, houdt Exchange Server 2003 achter de hand

Binnen Microsofts RDP (rapid deployment program) draait jachtwerf ‘Royal Huisman Shipyard’ inmiddels een server met Exchange Server 2007. “We waren hier eigenlijk nog niet eens zo lang geleden overgestapt op Exchange Server 2003 toen Microsoft met dit voorstel kwam. De oude versie is voorlopig nog niet afgeschreven maar het is wel goed om nu al ervaring met de nieuwe op te doen. Dan weet je zeker dat we later zonder problemen over kunnen stappen."

"In Exchange Server 2003 zijn er toch wel wat tekortkomingen in Outlook Web Access. In de nieuwste versie zijn die beter onder controle. Het is ook veel meer conform het gebruik van Outlook zoals het op de desktop draait. Daarnaast is het inplannen van bepaalde resources binnen een bedrijf toegevoegd. Dat zijn voor ons echter nog geen redenen om direct de huidige server over te zetten.”

Royal Huisman heeft een aantal jaar geleden gekozen om met Exchange Server verder te gaan. “We hebben destijds wel naar Groupwise en Lotus gekeken maar sinds we voor Microsoft hebben gekozen, zie ik geen reden meer om over te stappen. We hebben hier een redelijk heterogeen serverpark waar ook Novell, NetWare en Linux draait. We houden de rest van de markt dan ook wel in de gaten, maar tot nu toe heb ik nog niets gezien dat onze genomen beslissing niet zou rechtvaardigen.”

[Beeld: Jeroen Scheffer]

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-14T13:52:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.