Managed hosting door True

'Ons contentmanagementsysteem moest vervangen worden'

Hubert Grim, manager Information Organisation & Projects Sanoma Uitgevers, werkt met Sharepoint 2007.

We hebben ons in eerste instantie geconcentreerd op Sharepoint dat nu onderdeel is geworden van 2007 Office system. Het huidige platform van Sanoma dat gebaseerd is op de contentmanagementserver CMS 2002 moest vervangen worden. Om dat geschikt te maken voor ons, moesten we componenten van derden gebruiken. Dat was niet altijd zo gebruiksvriendelijk als we wilden."

"Microsoft heeft in Sharepoint 2007 CMS en Sharepoint samengevoegd waardoor de door ons gewenste gebruiksvriendelijkheid is toegenomen. Redacteuren kunnen nu op een eenvoudige en eenduidige manier vanuit Office content publiceren op één van onze redactionele websites. Zo is bijvoorbeeld het toevoegen van beeld door redacteuren veel eenvoudiger geworden.”

Volgens Hubert Grim zijn er maar weinig spelers die op dit vlak serieus met Microsoft kunnen concurreren. “Open source als MMBase heeft niet voldoende aanhang en andere systemen als Tridion bewegen zich meer richting de enterprise. Het voordeel van een op .Net georiënteerd CMS is dat er ontwikkelaars en een handelsproduct zijn en dat nieuwe componenten door andere partijen worden ontwikkeld. Voor ons zijn dat belangrijke argumenten om met Microsoft door te gaan.”

[Beeld: Jeroen Scheffer]

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.