Bestuursvoorzitter HP binnen half jaar weg

HP houdt bestuursvoorzitter Patricia Dunn nog aan tot januari 2007. Dan wordt de aanstichtster van het spionageschandaal opgevolgd door ceo Mark Hurd, die ook de functie van president heeft en die drie functies zal combineren.

In de officiële verklaring laat Dunn weten dat er inderdaad fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar aanhoudend lekken aan de pers. Zij rechtvaardigt haar handelen met de stelling dat het onderzoek noodzakelijk was en dat de lekken behalve de aandelenkoers van HP ook die van andere bedrijven raakten.

“Helaas omvatte het onderzoek ongepaste technieken. Die gingen verder dan wat wij begrepen hadden en ik bied mijn excuses aan voor de inzet daarvan”, zegt zij over het mogelijk illegaal verkrijgen van gegevens.

Hurd zegt dat hij nu zal voorkomen dat dergelijke technieken ooit nog ingezet worden. “HP houdt zich aan de hoogste standaarden voor zakelijk gedrag en wij zijn daar op af te rekenen.” Eerder koos de ceo geen partij in een interne brief waarin hij zowel het lekken als het daarop volgende onderzoek in milde bewoordingen afkeurde.


Lees meer op pagina 4

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.