Virtualisatie in de praktijk

Testcentrum Vacademy wil onafhankelijk advies bieden voor het nieuwe beheeradagium

Eind september is de Vacademy gelanceerd, een testlab waarin klanten virtualisatietechnieken kunnen uitproberen. Dit internationale initiatief van een aantal specialistische dienstverleners op het gebied van virtualisatie wil afnemers onafhankelijk advies geven.

Het belang van virtualisatie neemt de komende jaren enorm toe”, zegt Ewout van Dijck, directeur van het Nederlandse adviesbedrijf Ictivity, dat deelneemt aan de Vacademy. “Ons doel is om de klant belangeloos te helpen de voor hen juiste oplossing te selecteren”. Alle deelnemers claimen geen directe binding te hebben met een fabrikant of leverancier van virtualisatietechnieken. “Wij bevelen dus even eenvoudig VMware als Virtual Server aan en hopen natuurlijk dat in beide gevallen de klant bij ons komt voor de rest van het traject”, aldus van Dijck.

Momenteel kent de Vacademy deelnemers uit vier landen; naast het hoofdkantoor in Engeland en de Nederlandse partner Ictivity zijn er deelnemers uit Zweden en Denemarken. Op een campus van de Vacademy krijgt een klant toegang tot verschillende informatiebronnen. Zo zijn er talrijke presentaties met standaardonderwerpen die in een één op één sessie met een klant doorgenomen kunnen worden. Daarnaast biedt Vacademy de mogelijkheid in het testcentrum uitgebreid kennis te maken met een bepaalde technologie voordat de klant besluit om het daadwerkelijk in te voeren. “Men kan in het testcentrum als klant zelf aan het werk, maar ook onder begeleiding van de consultants van een van de deelnemende bedrijven”, aldus van Dijck.


Specialistische kennis

Het aardige van dit initiatief is de internationale aanpak. “Juist door samen te werken met experts uit andere landen, hebben we toegang tot een vrijwel onbeperkte bron aan kennis. Het is dan ook de bedoeling niet beperkt te blijven tot de landen waar we nu zitten. We werken er hard aan om ook deelnemers te krijgen in Noord Amerika en Azië”, aldus Van Dijck. Om dit proces te versnellen staan onder andere al bezoeken aan grote spelers als Microsoft, Novell en VMware op het programma. Richard Garsthagen, technical marketing manager bij Vmware, heeft vertrouwen in het Vacademy-initiatief: “Geweldig dat klanten zo producten kunnen testen. Die onafhankelijkheid moet zich nog bewijzen, maar wij hebben in elk geval vertrouwen in de partijen die erachter zitten.”

Stany Wyrzykowski, onafhankelijk consultant uit België, zegt blij te zijn met het initiatief. “De markt van virtualisatie is onduidelijk en er is heel veel keuze. Als de deelnemende partijen inderdaad onafhankelijk zijn, is het heel mooi dat je zo eerst producten kunt uitproberen voordat je tot een omvangrijke investering overgaat. Het is erg verhelderend dat men zo een overzicht kan krijgen van wat er allemaal op de markt beschikbaar is.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-13T00:00:00.000Z Sander van Vught
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.