Managed hosting door True

Aanbod Capgemini sluit het best aan bij groeipad'

Contract 13: werkplek- en serverbeheer CSM Bakery Supplies

CSM Bakery Supplies Europe en Capgemini

Wie?

CSM Bakery Supplies Europe en Capgemini

Waarvoor?

De automatiseerder zal het werkplek- en serverbeheer uitvoeren voor CSM Bakery Supplies, dat bakkerij-ingrediënten produceert en distribueert. 

Looptijd en waarde?

Drie jaar. Over de waarde zijn geen mededelingen gedaan. Wel dat het gaat om circa 2700 werkplekken. Een grove schatting, ervan uitgaand dat de gemiddelde beheerprijs voor een werkplek rond de 30 tot 40 euro per maand ligt, leert dat de contractwaarde in ieder geval een paar miljoen bedraagt.

Het aantal werkplekken wordt uitgebreid wanneer Capgemini eveneens het beheer in Noord-Amerika mag uitvoeren. Hiervoor hebben beide partijen al een intentieverklaring ondertekend. Naar verwachting zal dit deel in 2008 aan de huidige overeenkomst worden toegevoegd.

Hoe verliep het voortraject?

Omdat het lopende contract met Atos Origin eindigde op 31 december van 2006 besloot CSM een aanbesteding uit te schrijven. Getronics, Atos Origin en Capgemini bleven als laatste drie gegadigden over. Getronics viel vervolgens als eerste af, waarna Capgemini Atos Origin in de finaleronde versloeg.

Hoe is de order binnengesleept?

Rinze Koornstra, verkoopmanager bij Capgemini Outsourcing, zegt dat zijn bedrijf de opdracht heeft binnengehaald omdat het aanbod het best aansluit bij het groeipad van CSM. "Dat concern opereert in sterk veranderende marktomstandigheden. CSM koopt bedrijven en verkoopt bedrijfsonderdelen. Het bedrijf wil dan ook een it-omgeving die daar flexibel op kan reageren."

En qua kosten?

"De desktopmanagementoplossing die Capgemini biedt en de sterke focus op het meetbaar verlagen van de total cost of ownership waren belangrijke factoren in de keuze voor Capgemini Outsourcing", aldus Gerhard Hellms, projectmanager CSM. Het contract is daarom vergeleken met het oude van Atos Origin en uitgebreid. CSM voerde zelf nog een deel (een kleine 40 procent) van de beheertaken uit. Alles is nu overgeheveld naar de nieuwe it-partner. Er gaan geen medewerkers over naar Cap, noch van Atos Origin, noch van CSM.

Waar vindt het beheer plaats?

Capgemini zal de werkplekken en servers beheren vanuit zijn rekencentrum in Amsterdam. "Het kent een schaalbare opzet", zegt Koornstra. "We kunnen er voor klanten snel hardware bijzetten of hardware afhalen, zonder dat we nieuwe apparatuur hoeven te kopen of af te schrijven. CSM zocht zo'n oplossing: ze willen bijvoorbeeld na een overname het beheer over een aantal werkplekken kunnen uitbreiden zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen."

Verder nog iets?

Volgens Koornstra bevindt de uitbestedingsmarkt zich in een periode waarin veel eerste-generatie uitbestedingscontracten vrijkomen. Veel bedrijven kiezen ervoor om toch opnieuw aan te besteden, ook al zijn ze tevreden over hun huidige leverancier. "De prijsstelling ligt vandaag de dag nu eenmaal anders dan drie of vijf jaar geleden. Wij maken nu mee wat in Groot-Brittannië al gemeengoed is."

Suikergoed of champagne?

Tijdens de ondertekening smaakten de gebakjes prima.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.