Managed hosting door True

Nieuwe ontmoetingsplaats voor SAP’ers

Zaple wil platform zijn voor alle Nederlandse SAP-professionals

Een SAP-professional moet veel kennis van zaken hebben, zowel technologisch als over het product, maar moet ook veel van de business en branche weten. Rowald Pouderoyen zette daarom een platform voor SAP’ers op om ideeën uit te wisselen.

Het platform Zaple.nl draait sinds november 2006. Dit platform is er voor en door SAP-professionals. De site biedt allerlei mogelijkheden zoals een forum, maar ook het zoeken naar opdrachten. Een SAP-professional moet zich eerst aanmelden en kan daarna, anoniem, berichten plaatsen op de site. “Dat is omdat SAP’ers geliefd zijn bij headhunters. Alleen als mensen het aangeven worden naw-gegevens aan anderen doorgegeven”, zegt Rowald Pouderoyen, de Nederlandse oprichter van Zaple.

Do’s and dont’s

SAP’ers kunnen via de site gemakkelijk kennis en ervaring uitwisselen. “Nu speelt er bijvoorbeeld op het forum een discussie over het nieuwe product Solution Manager van SAP. Mensen vragen wie er ervaring in heeft en wat de do’s en dont’s zijn.” Bedrijven die SAP-specialisten zoeken kunnen ook terecht op de site. Daarvoor biedt Zaple.nl een zoekmachine aan die toegespitst is op de SAP-terminologie. Dat is echter niet de insteek van het platform. Gebruikers kunnen daarom duidelijk aangeven of ze wel of niet geïnteresseerd zijn in een andere baan.

Zaple.nl heeft inmiddels ongeveer zeshonderd geregistreerde gebruikers. Dat zijn niet alleen Nederlandse SAP’ers, maar ook SAP’ers uit Maleisië en Zuid-Afrika. Pouderoyen hoopt dat na verloop van tijd alle vier- tot vijfduizend Nederlandse SAP’ers zich bij de site aanmelden. “En we hopen natuurlijk dat het ieders homepage wordt”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-19T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.