Managed hosting door True

Atos Origin stoomt op in nutsmarkt

Atos Origin verstevigt zijn positie als it-dienstverlener voor de nutsmarkt. In de tweede helft van vorig jaar haalde de automatiseerder orders binnen van Delta en PWN. Deze week maakte EPZ, de kern- en kolencentrale in Borssele, bekend it-voorzieningen aan Atos Origin uit te besteden.

Het contract met Elektriciteits-Produktiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ) heeft een looptijd van drie jaar met een optie op twee maal een verlenging van een jaar. Atos Origin heeft opdracht gekregen de kosten van de standaard it-operaties te verlagen en tegelijkertijd een hogere kwaliteit van diensten aan te bieden. Tot voor kort maakte EPZ gebruik van diensten van diverse leveranciers voor de it-infrastructuur, de helpdesk, de werkplekken, het applicatiebeheer en de (vaste) telefoniecomponenten. De centrale denkt nu een betere en goedkopere dienstverlening te kunnen krijgen door alles bij één leverancier onder te brengen. De keuze viel op Atos Origin vanwege de ervaring van de automatiseerder in de nutsmarkt en de aanwezigheid in Zeeland. Het bedrijf sleepte vorig jaar het Zeeuwse nutsbedrijf Delta binnen als klant. Deze zevenjarige overeenkomst was een deal van tachtig miljoen euro. Atos Origin moet zorgen voor de it-infrastructuur, kantoorautomatisering (ruim 2000 werkplekken) en een deel van het applicatiebeheer van dit Zeeuwse energie- en waterconglomeraat.

Versteviging

Eind vorig jaar maakte Atos Origin ook nog een contract met PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland bekend. De it-dienstverlener is de komende drie jaar verantwoordelijk voor het beheer van de volledige kantoorautomatisering van dit bedrijf. De automatiseerder neemt de dienstverlening over van Accenture en Siemens. PWN staat, net als EPZ, tegenwoordig op het standpunt dat één leverancier voor werkplek-, telecom-, en netwerkdiensten efficiënter werkt dan het verspreiden van it-taken over meerdere partners.

Atos Origin verstevigt door deze contracten zijn van oudsher sterke positie in de energie- en watersector. Andere opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld Nuon, Eneco, Gasunie en Essent. Een potentiële order van Vitens belandde echter in de koelkast vanwege de fusie met waterbedrijf Hydron.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.