Managed hosting door True

Computerbranche doet goede zaken

De computerservicebedrijven hebben het eerste kwartaal afgesloten met een omzettoename van bijna 13 procent, aldus de dienstenmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet in de computerbranche is in het eerste kwartaal van 2007 opnieuw fors toegenomen. Door de economische groei investeren bedrijven weer in nieuwe it en voeren ze uitgesteld onderhoud uit aan bestaande systemen. De omzet nam met 12,7 procent toe, de hoogste groei sinds 2001. Hiermee doet de branche het beter dan de zakelijke dienstverlening in zijn geheel.

In het eerste kwartaal van 2007 ontstonden zevenduizend vacatures in de computerbranche. De vraag naar personeel is daarmee de afgelopen kwartalen stabiel gebleven. In vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar is er wel een daling met tweeduizend. Ook het aantal openstaande vacatures is in vergelijking met het laatste kwartaal van 2006 licht gedaald. Desondanks telde de computerbranche aan het eind van het eerste kwartaal bijna negenduizend openstaande vacatures.

De ondernemers zijn voor het tweede kwartaal van 2007 optimistisch. Er wordt een verdere stijging van het aantal orders en afzetprijzen verwacht. Een grote meerderheid van de ondernemers verwacht een stijging van de personeelssterkte. Door 42 procent van de ondernemers wordt een tekort aan arbeidskrachten echter als mogelijke productiebelemmering ervaren.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.