Managed hosting door True

Het contract (17)

@Work zoekt ingang bij MKB

@Work heeft een overeenkomst gesloten met ICT Vereniging Noord-Nederland. Daarmee wordt een stap gezet in de richting van het midden- en kleinbedrijf.

Welke partijen?

@Work en ICT Vereniging Noord-Nederland. @Work is het merk van de zakelijke diensten van het nieuwe fusiebedrijf van @Home (voorheen Essent Kabelcom), Casema en Multikabel. Het bedrijf biedt zakelijke telefonie-, internet- en datacommunicatiediensten op basis van een bijna landelijk dekkend glasvezelnetwerk. De ICT Vereniging Noord-Nederland wil meer samenwerking tussen ict-bedrijven in Noord-Nederland, kennis overdragen en krachten bundelen via gezamenlijke activiteiten. Inmiddels zijn 150 ict-bedrijven uit de regio lid.

Waarvoor?

Het contract is de bekrachtiging van een sponsorovereenkomst die in april is ingegaan. @Work zal als hoofdsponsor proberen het gebruik van breedbandtoepassingen onder middelgrote en kleine bedrijven te stimuleren door informatie te delen en kennis in de praktijk te brengen. Dit najaar organiseren @Work en ICT Vereniging Noord-Nederland een evenement over breedband en innovatie.

Looptijd?

Een jaar, met de intentie voor drie jaar.

Waarde?

Een hoofdsponsor van ICT Vereniging Noord-Nederland betaalt jaarlijks 1500 euro, maar voor de betrokken partijen levert het veel meer op.

Hoe kennen de partijen elkaar?

Willem Struijk, marketingmanager @Work, ontmoette een bestuurslid van ICT Vereniging Noord-Nederland. Ze raakten in gesprek en ‘van het een kwam het ander’, aldus Struijk.

Waarom gekozen voor sponsorrol?

Struijk: “Wij zijn bezig met de uitrol van glasvezel. We merken in de praktijk dat er een gat bestaat tussen de technologische mogelijkheden van ict en glasvezel in het bijzonder en het gebruik ervan door ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Die vinden het lastig om in te schatten hoe ze toepassingen kunnen inzetten om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Via ICT Vereniging Noord-Nederland kunnen wij mkb’ers bereiken. In kennissessies zetten we onze expertise over breedband-ontwikkelingen in om dit gat te verkleinen.”

Is er een speciale reden om te kiezen voor Noord-Nederland?

“Nee hoor, het was de gelegenheid die zich voordeed. Je hoort ook niemand meer zeggen dat Noord-Nederland achterloopt op het gebied van ict. De ontwikkelingen gaan zo snel. De grote vraag is niet meer of iedereen op glasvezel of vdsl overgaat, maar hoe het over een jaar of vijf precies wordt ingezet. Dat is de grote glazen bol waarin we allemaal kijken.”

Taart of champagne?

“Nee, de contractondertekening verliep sober. Het stond op de agenda tijdens de algemene ledenvergadering van ICT Vereniging Noord-Nederland vlakbij het ‘Drielandenpunt’ van Groningen, Friesland en Drenthe. We hebben elkaar de hand geschud en er was applaus.”

br>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.