Managed hosting door True

Communicatie is de doorslaggevende factor

Erasmus Medisch Centrum en Atos Origin realiseren IC Data Warehouse

In het huidige informatietijdperk wordt de kwaliteit van informatie binnen organisaties steeds belangrijker. In de medische wereld is dat zelfs letterlijk van levensbelang. Voor het Erasmus Medisch Centrum reden om bij de ontwikkeling van het Patiënten Data Warehouse Atos Origin als partner te kiezen en het Atos Origin Metadata Frame in te zetten.

Kernpunt van dit framework is dat communicatie in de natuurlijke en eigen taal van de business experts centraal staat bij het ontwerp van de applicatie. Door concrete voorbeelden van hun eigen werk in hun eigen medische jargon te beschrijven stelden geneesheer-directeuren, artsen en verpleeg­kundigen van het Erasmus Medisch Centrum samen met Atos Origin een informatie­model op dat door henzelf gelezen, begrepen en honderd procent gevalideerd kon worden.

Fraaie cirkeltjes

De waarde van het gebruik van communicatie als input voor het informatiemodel is, dat het committent van de eindklanten van de op te leveren informatie bij het ontwikkelproces sterk wordt vergroot. Een nog belangrijker voordeel is, dat het de betrouwbaarheid van het model vergroot. Immers - in tegenstelling tot de meeste gegevensmodellen met hun fraaie cirkeltjes, vierkantjes en pijltjes - is een model op basis van communicatie voor de domeindeskundigen binnen een organisatie wél te begrijpen, het is immers hun eigen taal!

De technologie achter het Atos Origin Metadata Frame maakt het vervolgens mogelijk om vanuit de communicatie volledig automatisch de gewenste gegevensmodellen af te leiden, waardoor de IT organisatie een succesvolle start kan maken met de realisatie van de applicatie.

Incrementen

Dit heeft bij Erasmus Medisch Cemtrum inmiddels geleid heeft tot 3 succesvolle incrementen van het Patiënten Data Warehouse (Patiënten Logistiek, Intensive Care, en Radiologie). Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor nieuwe incrementen van andere organisatie onderdelen.

De ervaring leert dat de methode van Atos Origin het gehele ontwikkelproces van Business Intelligence en Datawarehousing toepassingen versnelt en goedkoper maakt. Omdat het ontwerp betrouwbaar en in één keer goed is, hoeven er tijdens of na de realisatie van de applicaties geen wijzigingen achteraf meer plaats te vinden. Na de realisatie van de applicaties blijkt het gebruik van communicatie nog een enorm voordeel te hebben: de kenniswerkers die het Data Warehouse gebruiken kunnen van elk informatie-element precies zien wat het betekent ... in hun eigen taal!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.