Managed hosting door True

LogicaCMG bouwt productontwikkeling af

LogicaCMG richt zich volledig op het verlenen van diensten. De verkoop van twee salarisproducten aan Centric past in deze strategie. Voor de divisie HRM & Payroll Solutions blijven de grote klanten over.

Vorige week kondigde LogicaCMG aan dat het een deel van de salarisverwerkingslijn (50 medewerkers) in Nederland aan Centric verkoopt. Het betreft de productlijnen voor het midden- en kleinbedrijf en de lokale overheid. Joost Rueck, directeur Marketing en Communicatie van LogicaCMG, zegt dat deze verkoop past in het beleid om te stoppen met het bouwen van producten. “Wij willen ons volledig focussen op het verlenen van diensten met een hoge toegevoegde waarde. LogicaCMG is geen productenbedrijf. Dat zit niet in ons dna. Eerder al hebben we daarom de divisie Telecom Products van de hand gedaan.”

Bij de tak HRM & Payroll Solutions (nu: 175 medewerkers), speelde verder mee dat LogicaCMG op termijn alleen nog grotere klanten (meer dan vijfhonderd werknemers) wil bedienen. Bij deze groep tracht de automatiseerder niet alleen de salarisverwerking te regelen, maar ook extra diensten te kunnen uitvoeren, zoals het overnemen van de personeelsadministratie en het bijhouden van de verzuimregistratie. De software voor personeelsinformatie en salarisverwerkings die LogicaCMG hierbij dan voortaan inzet zijn door andere partijen ontwikkelde standaardoplossingen. Er lopen samenwerkingen met SAP, Oracle en P&I. Analistenbureau Ovum noemt de verkoop een goede zet, omdat LogicaCMG zich beter kan onderscheiden met diensten dan met volumewerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-20T16:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.