Managed hosting door True

Universiteit van Tilburg wil meer uit SAP halen

Phobos krijgt beheer en vernieuwing toebedeeld

De Universiteit van Tilburg brengt de komende drie jaar het beheer van zijn SAP-omgeving onder bij Phobos. Ook neemt deze SAP-specialist de migratie voor zijn rekening: van versie 4.7 naar 6.0.

Over de waarde van het onlangs gesloten SAP-contract tussen de Universiteit van Tilburg en Phobos zijn geen mededelingen gedaan, maar Ahsin Mukhtar, verkoop- en marketingmanager bij Phobos, spreekt van een ‘mooie mkb-opdracht’. Hij bestempelt de opdracht als een binnen de universitaire wereld vooruitstrevende overeenkomst. Niet alleen neemt zijn bedrijf het technisch en functioneel beheer van de SAP-omgeving over en komen de toepassingen in het rekencentrum te draaien, Phobos is tevens verantwoordelijk voor de migratie van versie 4.7 naar SAP ERP Release 6.0. Het ‘upgrade-contract’ voorziet verder in het overzetten van Oracle 9 naar Oracle 10 databasesoftware en het gebruik van non-Unicode naar Unicode-formaat.

Tekort

Voor het bestuur van de universiteit geldt als belangrijkste reden tot uitbesteding en vernieuwing dat er meer uit het SAP-systeem moet worden gehaald. Daarom is de universiteit in zee gegaan met een bedrijf dat tot in de haarvaten ‘SAP-georiënteerd’ is. Ook wil de instelling functionaliteitsverlies in de toekomst voorkomen. Gezien het heersende tekort aan SAP-specialisten is het lastig om aan voldoende personeel te komen. Daardoor dreigt een capaciteits- én een kennisprobleem. Tekenend hiervoor is dat er ook geen personeel in het kader van het uitbestedingscontract overgaat van de universiteit naar Phobos. Daarnaast wil de Tilburgse universiteit de kosten van de SAP-omgeving verlagen. De instelling gebruikt het softwarepakket voor de ondersteuning van facilitaire zaken en algemene bedrijfsprocessen.

Mukhtar noemt als voorbeelden de interne facturatie en diensten voor studenten, zoals het inplannen van college-uren, het verwerken van collegegelden en het reserveren van lokalen. Phobos heeft de aanbesteding gewonnen ten koste van vijf andere aanbieders. Wie dit vijftal is, wil de universiteit niet aangeven.Phobos

Phobos is sinds 1993 actief als SAP-partner voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland. De onderneming uit Den Bosch telt zo’n 75 medewerkers en heeft een belang in de Indiase softwareontwikkelaar KAR. Daar werken dertig ontwikkelaars voor Phobos. Het Bossche bedrijf richt zich op de semi-overheid, zakelijke dienstverlening en (auto-)industrie. Momenteel beheert het bedrijf SAP-systemen voor ruim tienduizend gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.