Veel investeringen in software en innovatie

De vijftig genomineerde Nederlandse technologiebedrijven voor de Technology Fast 50 verkiezing laten een dubbele omzetgroei zien in vergelijking met de genomineerden van het afgelopen jaar. Volgens organisator Deloitte tonen de groeicijfers aan dat het bedrijfsleven momenteel investeert in software en technologische productinnovaties.

In de jaarlijks door de financiële dienstverlener Deloitte georganiseerde wedstrijd wordt de percentuele omzetgroei van Nederlandse technologiebedrijven in de laatste vijf jaar vergeleken. Die groei wordt berekend door de omzettoename over een periode van vijf jaar te delen door de omzet in het basisjaar 2002. Wie het hoogste groeipercentage overlegt, wordt gekroond tot het snelstgroeiende technologiebedrijf van Nederland.

Naast een imposante omzetgroei moeten de genomineerden ook voldoen aan andere criteria. Het bedrijf moet eigen technologie ontwikkelen of een technologisch product produceren, die veel omzet opleveren. Ook moet de onderneming veel aandacht besteden aan research & development. Daarnaast zijn er kwantitatieve eisen: minimaal 50.000 euro omzet in het jaar 2002, en het hoofdkantoor moet in Nederland zijn gevestigd.

Volgens woordvoerder Irwin Broen van Deloitte betekent een notering op de lijst dat ‘de onderneming toonaangevend is op het gebied van innovatie, teamwork, doorzettingsvermogen, moed en visie’. “Opvallend in vergelijking met 2006 is dat de lijst veel meer technologische productiebedrijven telt. De softwarebedrijven domineren wat minder. Diezelfde trend zie je ook terug bij de genomineerden voor de Rising Star, een prijs voor bedrijven die tussen de één en vijf jaar bestaan. Hoe dat komt? Dat zal de jury tijdens de prijsuitreiking vertellen.”

Technology Fast 50 is elf jaar geleden door Deloitte in het leven geroepen om ‘uitzonderlijke prestaties van jonge bedrijven te signaleren en te erkennen’. Bedrijven nomineren zichzelf voor de verkiezing. Vorig jaar is TomTom op de eerste plaats geëindigd. De twee overige technologiebedrijven in de top 3, Zylom en Exemus, zijn nog hetzelfde jaar opgekocht.

Inmiddels is de winnaar van de Rising Star-competitie bekend gemaakt: Solland Solar uit Heerlen, een Nederlands-Duitse fabrikant van zonnecellen. De Fast 50-winnaar van 2007 wordt op 27 september tijdens een gala bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-21T00:00:00.000Z Jorge Groen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.