Werken bij populaire bedrijven

Rabobank: ‘Je bestuurt je eigen loopbaan’

Rabobank

Binnenkort kunnen alle medewerkers van Rabobank Nederland, plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Het is een van de manieren waarop de werkgever aantrekkelijk wil blijven voor ict'ers.

Ict'ers vinden de Rabobank de werkgever met de beste bedrijfscultuur, blijkt uit onderzoeksgegevens van Computable. Communicatiemanager Chris Noks vertelt hoe de bank de ict'ers binnen het bedrijf tevreden houdt.

De Rabobank valt bij ict'ers in de smaak. Hoe doen jullie dat?
"De Rabobank is op ict-gebied toonaangevend en innovatief. Dat merken ict'ers in uitdagende projecten en de inhoud van hun werk. We zien dat het aantal geïnteresseerden voor een functie bij de Rabobank sterk is gestegen. Ict'ers weten nu veel beter dat wij interessante functies hebben op het gebied van architectuur, beheer, ontwikkeling, servicedesk en projectmanagement. We hebben inmiddels ook een het CRF keurmerk van TOP ICT werkgever 2008 gekregen."

Hoe begeleiden jullie ict'ers in hun loopbaan?
"De basis is het jaarlijks maken en bewaken van prestatieafspraken, waarin staat welke beloning de medewerker krijgt als hij of zij doelstellingen behaalt of overtreft. Hierbij ligt dus een grote persoonlijke verantwoordelijkheid bij de medewerker. Daarnaast besteden we veel aandacht aan verdere opleiding en professionalisering van medewerkers en managers."

Wat is er zo prettig aan de bedrijfscultuur van de Rabobank?
"We zijn open, informeel en bieden ruimte voor ondernemerschap. Ook werken we professioneel en zijn we betrokken bij mens en maatschappij."

Hoe wil de Rabobank ook in de toekomst populair bij werknemers blijven?
"Door medewerkers te blijven faciliteren in hun loopbaan en ook te zorgen voor een omgeving waarin er aandacht is voor de verdeling tussen werk en privé. Zo gaan medewerkers van Rabobank Nederland binnenkort tijds- en plaatsonafhankelijk kunnen werken door gebruik te maken van state of the art ict-oplossingen en een betere planning. Daarnaast bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden."

Als het gaat om doorgroeimogelijkheden, staat Rabobank op de tweede plaats. Wat kan er nog verbeterd worden?
"Bij Rabobank werken we open, informeel en ondernemend. Dat geldt voor je ict- werk en voor je loopbaanontwikkeling. Als medewerker bestuur je zelf je carrière. En niet alleen door goede prestaties, maar ook door duidelijk te maken waar je ambities liggen. En als prestaties en ambities matchen krijg je steeds met nieuwe uitdagingen en zwaardere verantwoordelijkheden te maken. Die nummer één positie kunnen we wellicht veroveren door nog meer gerichte aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling en nog beter de voordelen te benutten die zo'n grote organisatie biedt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-10T16:37:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.