HP Openview worstelt zich los van hardware-divisie

Bundel van Unix-servers met Unicenter moet mainframemarkt ontsluiten

Hewlett-Packard heeft voor zijn Openview een onafhankelijke verkooporganisatie in het leven geroepen. Deze zal zich met 250 medewerkers wereldwijd uitsluitend richten op het verkopen van software voor het beheer van infrastructuren. Onlangs verhuisde Openview al van de hardware-divisie naar de software- en dienstentak van het IT-concern.

Met deze maatregelen wil Olivier Helleboid, directeur van HP Openview, de verwarring wegnemen over de verhouding tussen het bedrijf HP en het product Openview. Daarnaast maakte hij tijdens een bijeenkomst voor partners en wederverkopers een aantal productuitbreidingen bekend. Een en ander moet de groei van Openview stimuleren.
De hardware-divisie van HP streek het afgelopen half jaar regelmatig in tegen de haren van Helleboid. Drie weken geleden maakte het bedrijf bekend zijn Toptools, beheersoftware voor bureaumachines, te integreren met Unicenter TNG van Computer Associates (CA). Opmerkelijker is echter dat sinds juli - tot ieders verbazing - Unix-servers van HP standaard gebundeld zijn met het concurrerende Unicenter. "HP wil met die tactiek toegang krijgen tot de klassieke mainframemarkt. Unix-servers zijn daar in toenemende mate toepasbaar", zegt Helleboid. Het bedrijft is volgens hem dusdanig groot, dat je in elkaars vaarwater kan komen met product-strategieën.

Intelligente agenten

De topman zegt zich verder zorgen te maken over de implementatieproblematiek van beheerproducten als Openview. "Het ingebruiknemen van beheersoftware is veel te complex en tijdrovend. Ik heb de afgelopen vier maanden vijftien tot twintig implementatietrajecten afgeblazen zien worden", aldus Helleboid. Vandaar dat hij een praktischer product voorstaat, met meer modules die al klaar zijn voor gebruik. De Smart Plug-ins zijn daarvan een voorbeeld. Met deze op intelligente agenten gebaseerde technologie kunnen applicaties en databases beheerd worden, waarbij uitgebreide configuratie overbodig is. Smart Plug-ins zijn beschikbaar voor Sap/R3, Oracle, Informix en NT Internet Server. In het eerste kwartaal van 1998 komen plug-ins voor onder andere Baan IV, SQL Server en Netscape Suitespot op de markt.

Timmeren aan de weg

De software van Openview is oorspronkelijk gericht op het beheer van netwerken. HP timmert niet alleen aan de weg om de beheersoftware geschikt te maken voor applicaties en database, maar ook op het gebied van Internet en Windows NT had Helleboid nieuws te melden. Een samenwerkingsverband met Cisco is gericht op het beheer van Internet-computing. Daarnaast kan Openview met Manage X, een recente acquisitie, draaien in infrastructuur die alleen uit NT-machines bestaat. Eenvoudige installaties zouden binnen enkele dagen te realiseren zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.