Surfnet voert snelheid naar VS fors op

Dit artikel delen:

Teleglobe International gaat voor Surfnet een verbinding van 155 megabit per seconde met de Verenigde Staten opzetten.

Medio januari worden de eerste tests uitgevoerd, zodat de verbinding per 1 februari operationeel kan zijn. De huidige 45 Mbit-lijn blijft behouden, zodat vanaf genoemde datum Surfnet 200 Mbit per seconde kan bieden tot 20 april. Het contract voor de 45 Mbit-verbinding loopt dan af. Het ligt echter in de bedoeling om dan een tweede 155 Mbit-lijn in te stellen, zodat Surfnet uiteindelijk kan beschikken over 310 Mbit snelle gegevensoverdracht naar de VS. De verbindingen worden tot stand gebracht tussen de Pop-servers van Surfnet in Amsterdam (bij Sara) en New York. Ook wordt er een 155 Mbit-lijn operationeel met het publieke Internet.
Vanuit New York komt er een 45 Mbit-verbinding met Star Tap in Chicago, waarvandaan koppelingen met ander hogesnelheidsnetwerken kunnen worden gerealiseerd. Dit geeft Surfnet de mogelijkheid om met Amerikaanse universiteiten te participeren in hogesnelheidsexperimenten.  HB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-04T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.