Intel financiert Be multimedia-OS

Softwarebedrijf Be lanceert versie vier van zijn multimedia-besturingssysteem (Be OS) en heeft tevens een forse investering van Intel ontvangen. De chipproducent koopt, samen met een aantal investeringsmaatschappijen, een vooralsnog onbekend aandelenbelang in Be. Verder levert Hitachi het Be OS bij zijn Flora Prius-desktopcomputers.

Intel en Be hebben al langer een relatie. Ingenieurs van de chipproducent hebben Be geholpen zijn multimedia-besturingssysteem over te zetten naar Intel-processoren. Oorspronkelijk draaide het Be OS alleen op Power PC-processoren, maar sinds Apple de Macintosh-kloonmarkt de nek om heeft gedraaid, zoekt Be nieuwe markten. Daarvoor ontving de software-onderneming steun van Intel waaronder marketinggelden en technische hulp.

Alternatief

De nu gelanceerde vierde versie van het Be OS is stabieler en bevat meer mogelijkheden voor interoperabiliteit met Microsofts Windows. Be ziet zijn alternatieve besturingssysteem namelijk letterlijk naast Windows bestaan op zogenoemde 'multi-boot' systemen. De Flora Prius-systemen van Hitachi bieden gebruikers de keuze welk besturingssysteem zij willen starten. Be beweert nog een computerfabrikant aan de haak te hebben geslagen voor het Be OS en onthult eind dit jaar de identiteit van dat bedrijf.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.