Sun ontkent geknoei met benchmarks

Pendragon Software beschuldigde Sun Microsystems vorige week van het manipuleren van Java-testresultaten. Pendragon, de ontwikkelaar van de Caffeïnemark-test voor Java-applets, beweert dat Suns besturingssysteem Solaris de benchmark-test om de tuin leidt. Sun ontkent deze aantijgingen.

Ingenieurs van Sun zouden hun Solaris OS 2.6 Java Jit-compiler (Just In Time) zo ingesteld hebben dat deze identificeert wat Caffeïnemark test. Volgens Pendragon gebruikt de compiler dan speciale algoritmen die de prestaties oppeppen tot zeker 300 keer de normale resultaten. Sun Microsystems reageerde verontwaardigd en beweert dat deze berichten in de wereld zijn geholpen door Java-rivaal Microsoft. De Caffeïnemark-tests van Pendragon wezen namelijk uit dat Java op Suns besturingssysteem Solaris sneller draait dan op Windows NT. Indien de nu geuite beschuldiging op waarheid berust, is Microsofts besturingssysteem de beste omgeving voor Java-applicaties.
In een officiële reactie verklaarde Sun: "Wij hebben de Caffeïnemark 3.0 benchmark van z'n sokken geblazen en NT verslagen met ruim 50 procent. Nu is Microsoft bij Pendragon gaan uithuilen over die nederlaag." Een woordvoerder van het bedrijf benadrukte dat er niet geknoeid wordt met de Caffeïnemark-testen. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker