Managed hosting door True

Veritas verbreedt bereik

'Wij zijn de laatste onafhankelijke opslagsoftwareleverancier'

Veritas lanceert een reeks nieuwe producten waarmee het een stap zet op weg naar ict als nutsmiddel. Computable sprak met ceo Gary Bloom over dit streven en de opslagmarkt. "Wij hadden EMC's aankoop van Legato en Documentum wel verwacht."

  
"Onze kasreserve dient ook om onze technologie uit te breiden", zegt Veritas-ceo Gary Bloom.

"Die overnames zijn goed nieuws voor ons: het brengt ons namelijk klanten én levert ons samenwerkingen op met EMC's concurrenten. Dat bedrijf elimineert hiermee namelijk de onafhankelijke opslagsoftware. Wij zijn nu de laatste grote onafhankelijke leverancier van opslagsoftware. Dus zullen bedrijven als Sun Microsystems en Network Appliance naar ons komen. Nee, we hebben nog geen nieuwe contracten daarvoor, maar dat hoeft ook niet echt. Sun en Netapp gaan heus niet bij hun concurrent EMC aankloppen voor software."
De opslagsector maakt volgens analisten nu een consolidatie door. Bloom meent echter dat zijn Veritas nu niet meteen een overname-doelwit is. "Ik zeg nooit nooit, maar wij zijn niet aantrekkelijk voor een hardwareleverancier: wij zouden dan namelijk onze waarde als platformonafhankelijke speler verliezen."

Geruststelling

Daarnaast verwijst de topman naar de kasreserve van 2,3 miljard dollar als middel tegen een overname. "Dat bedrag dient niet alleen om mij en mijn financieel directeur lekker te laten slapen, het is ook een geruststelling voor onze klanten. Er komt per kwartaal 100 tot 150 miljoen dollar bij, dat wil zeggen dat we echt wel blijven."
De kasvoorraad dient ook voor overnames door Veritas, vertelt Bloom. "Wel op technologisch gebied, niet om onze omzet te vergroten." Hij weigert echter details te geven. "We hebben nog enkele kleine gaten in ons portfolio, daar zijn we mee bezig."
Veritas verbreidt nu alvast zijn bereik met de lancering van nieuwe producten, waaronder een beheerapplicatie voor de levenscyclus van data. Dat programma biedt gebruikers ook de mogelijkheid te conformeren aan nieuwe vereisten en wetten voor informatieverschaffing, bijvoorbeeld vanwege boekhoudonderzoeken. Bloom noemt dit een sterk groeiende markt.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.