Managed hosting door True

Sequent onthult details van Numa-technologie

Sequent Computer Systems onthulde deze week details over zijn tweede generatie Numa-Q (non-uniform memory architecture) 2000 Intel-servers. Deze nieuwe technologie verdubbelt het aantal processoren in de machines van Sequent en ondersteunt de nieuwste Pentium II Xeon-chips van Intel. Deze vervangen de nu gebruikte, oudere Pentium Pro-processoren.

Sequent zegt verheugd te zijn dat concurrenten IBM, Sun Microsystems en Hewlett-Packard nu ook kijken naar Numa-architecturen voor hun zware servers. Die firma's moeten echter nog een eerste generatie van die technologie uitbrengen. Sequent-president Casey Powell voelt zich dankzij de eigen voorsprong "allerminst bedreigd". De leverancier verbetert de standaard vier-processor-blokken (quads) van Intel door die uit te rusten met extra mogelijkheden voor foutcorrectie en diagnose.

Verbeteringen

De nieuwe computers halen dankzij de Xeon een prestatieniveau dat twee keer zo hoog ligt, aldus de fabrikant. Dit komt doordat de machines 64 processoren kunnen bevatten. Een verhoging van de doorvoer en verlaging van de wachttijd (latency) van Sequents IQ-Link-verbinding compenseert de extra lasten van communicatie die het hogere aantal processoren met zich meebrengt. IQ-Link verbindt de systeemcomponenten, waaronder processoren, geheugen en i/o-kanalen. De nieuwe servers ondersteunen ook directe glasvezelverbindingen naar opslagsystemen. Voorheen was er nog een omzetting van Scsi naar glasvezel nodig.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.