Sequent stapt in Windows NT-trend

Sequent, leverancier van parallelle computersystemen, onderkent de opkomst van Windows NT. Het bedrijf heeft daarom besloten zijn Numa-Q-systemen met dit besturingssysteem uit te rusten. Jan de Koning van Sequent Benelux legde er de nadruk op dat de rol van Unix hierdoor zeker niet in het gedrang komt.

"De bovenkant van de Unix-markt is nu klaar om de onderkant van het mainframe-bereik over te nemen", zegt De Koning, "Deze verschuiving op het gebied van bedrijfskritische computers gaat nu beginnen".
Algemeen directeur Gert-Jan de Kieviet vult aan: "In de high-end Unix-infrastructuur valt nog veel te verdienen. Het is weliswaar een niche van de markt, maar naast techniek bieden wij daar ook complete diensten met keiharde garanties."
Sequent lijkt zeker van zijn zaak; De Koning en De Kieviet beschouwen bedrijven als Hewlett-Packard, Sun en Dec als 'de mindere goden'. "Aan de onderkant van de Unix-markt zijn zij sterke tegenstanders, maar wij concentreren ons niet op dat gebied. De concurrentiestrijd daar is moordend", beamen de beide managers.
In de visie van De Koning en De Kieviet ontbreekt het Sun aan Windows NT en heeft de PowerPC-processor nauwelijks toekomst meer. Sequent rust zijn Numa-Q-computers dan ook uit met zware, geclusterde Intel-chips. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.