Managed hosting door True

Stabiel

Mobiele toegang tot bedrijfsinformatie speelt een steeds grotere rol in het zakelijk verkeer. Afhankelijk zijn van vaste locaties voor het beschikken over informatie kan leiden tot een informatie-achterstand die concurrenten in de kaart speelt.

Tegelijkertijd moeten de oplossingen die deze toegang mogelijk maken hun 'return-on-ict' binnen afzienbare tijd opleveren. Eindeloos durende implementaties zonder strakke financiële regie behoren tot het verleden.
Professor Cor Molenaar betoogt in deze uitgave dat mobiel werken in toenemende mate als maatschappelijke noodzaak wordt gezien, en meer nog dan alleen een oplossing voor het fileprobleem een ingrijpende maatschappelijke verandering is.
Ondertussen is de mobiele technologie zo ver geëvolueerd dat mobiele datacommunicatie-toepassingen snel én kosteneffectief te implementeren zijn. Waar gsm nog relatief traag en duur was, biedt nu de opgevoerde variant gprs, waar de kosten afhankelijk zijn van het dataverkeer, nieuwe mogelijkheden. Een toepassing waarbij de schippers van de Verenigde Tankrederij het bijtanken van zeeschepen effectief mobiel kunnen organiseren is een praktijkvoorbeeld hiervan.
Eén van de technologieën die een rol speelt in mobiele datacommunicatietoepassingen is 'server-based computing', onder meer omdat bij sbc de omvang van het dataverkeer beperkt kan worden gehouden. In deze speciale bijlage nemen we daarom mobiele datacommunicatie in relatie tot het sbc-concept onder de loep, als een van de praktische alternatieven om mobiele toegang tot bedrijfsgegevens te krijgen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-17T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.