Managed hosting door True

Rechter geeft SCO gelijk

Distributeur accepteert uitspraak

SCO heeft de distributeursovereenkomst met Dupaco op de juiste manier afgehandeld. De rechtbank in Breda wees afgelopen vrijdag de eis van Dupaco af. De Unix-distributeur uit Leusden hoopte via de rechter tegen te houden dat SCO Nederland de distributie van SCO's Unix-variant zou overnemen.

Elbert Vlastuin, manager bij SCO Nederland, is blij met de uitspraak. Hij kan nu verder met het ombouwen van het bedrijf in Amsterdam. Dat wordt losgemaakt van het Amerikaanse moederbedrijf. SCO overweegt dezelfde aanpak in een aantal andere kleine Europese landen, aldus Vlastuin.
Naast hem gaan twee andere medewerkers mee in de Nederlandse vestiging. Eén medewerker wil niet mee; die gaat zelfstandig verder, aldus Vlastuin. "Er komen straks ook nieuwe medewerkers. We gaan niet af-, maar opbouwen."

De kous is af

Dupaco legt zich bij de uitspraak neer. "We beginnen niet aan een bodemprocedure. Dat kost alleen maar tijd en geld", aldus directeur Bart van Rheenen. "We gaan gewoon weer verder met geld verdienen. Men kan bij ons nog steeds SCO-producten kopen, daar verdienen we nu wel wat minder op." Het bedrijf sloot eind vorige maand een overeenkomst met Linux-distributeur Suse en softwarefabrikant Novell. "De vraag naar Linux vult het SCO-gat meer dan op." < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-10T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.