Managed hosting door True

35 jaar ict-nieuws 16 (1911)

Deze zoekerkolom is een cruciaal onderdeel van de oude elektro-mechanische telefoniecentrales zoals deze in Nederland in gebruik waren voor de uitvinding en toepassing van de geïntegreerde schakeling in telefoniesystemen.

Zoekerkolommen zorgden ervoor dat de telefoonverbinding die onder het aansluitingsgebied van de betrokken telefooncentrale viel, daadwerkelijk werd opgebouwd. In dergelijke telefooncentrales kwamen tientallen van deze zoekers in metershoge telefoniekasten terecht. Met het afstellen en onderhouden van alle zoekerkolommen in zo'n centrale waren specialisten maanden zoet.
Deze telefoniesystemen werden geproduceerd door Europese vestigingen van het Amerikaanse telefoniebedrijf Bell Telephone Company. De Bell Telephone Manufacturing Company fabriceerde vanaf 1882 in Antwerpen telefoniesystemen voor de Nederlandse en Belgische markt. In 1911 werd een bijkantoor in Den Haag geopend. In 1940 werd dit bedrijf verzelfstandigd tot de Nederlandse Standard Electric Maatschappij. Na een naamswijziging naar ITT Nederland, komt hier in 1987 Alcatel Nederland uit voort. De zoekerkolom is in handen van Alcatel Nederland, dat via de projectgroep 'Geschiedenis van Alcatel in Nederland' werkt aan een boek over de geschiedenis van de Nederlandse telefonie. < BR>
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-03T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.