Pentagon koopt Nederlands produkt

EINDHOVEN - "Het Pentagon plaatste een order ter waarde van 1 miljoen dollar om grote hoeveelheden e-mail te kunnen bewaren. Dat betekende de doorbraak in de States. We staan daar nu aan de top met software voor CD-Recordable." Getuige de ontvangst van de 'Digital Video Magazine's Award for Excellence' heeft Henk Noorderhaven, algemeen directeur van Elektroson, geen woord te veel gezegd. Elektroson ontwikkelde het softwarepakket Gear om CD-Recordableschijfjes gereed te maken voor opnamen, de zogenaamde 'premastering and formatting'.

De CD-Recordable is een vrij onbekend produkt, maar vooral in de Verenigde Staten is het populair aan het worden. De prijs is ook flink gedaald (zie ook pagina 11).
Noorderhaven is nu in de Verenigde Staten om contracten af te sluiten met ondermeer Hewlett-Packard, een van de voornaamste CD-R producenten. Vorige week besloot Netscape al om de software van Elektroson te gaan toepassen met de Internetbrowser Navigator 3.0. Daartoe had Elektroson aanvullende software gemaakt waardoor Gear vanuit de 'Internet client software' direct kan worden opgeroepen om data vanaf Internet naar de CD-R te schrijven. Dit produkt met Internet-faciliteiten heeft de toepasselijke naam Webgrabber meegekregen. Dit maakt het mogelijk om beeld, geluid, grafieken en tekst van Internet te 'graaien', en direct vanuit de browser op CD-R te plaatsen.
Elektroson streeft nu naar bundeling van Gear en Webgrabber met tal van applicaties die op of met Internet draaien. Laatstgenoemde is de basis voor een verwachte serie produkten voor toepassing in combinatie met online applicaties binnen bedrijven en in het openbare Internet. PO

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z Peter Olsthorn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.