Grafiek: Marktaandeel serverleveranciers

De verkoop van server is het tweede kwartaal van dit jaar fors toegenomen. Hoewel de groei het door Gartner verwachte jaarpercentage van 21 bij lange na niet haalde, is het onderzoeksbureau met de nu gescoorde 11 procent ook positief gestemd.

Uit het onderzoek blijkt verder dat met name de verkoop van lichte servers sterk is toegenomen. De opkomst van elektronische handel betekende een verhoogde afzet van 'front-end webservers'. Marktleider is vooralsnog Compaq, dat het marktaandeel met ruim 15 procent zag toenemen. Dell komt echter met rasse schreden naderbij. Het marktaandeel van ruim 14 procent ligt 36 procent boven dat van vorig jaar. Grootste groeier is echter Sun Microsystems. Ten opzichte van een jaar geleden zag deze leverancier het aandeel met 70.5 procent toenemen. IBM zakt langzaam weg uit de top. Het marktaandeel van 13,7 procent ligt bijna 17 procent onder het niveau van het tweede kwartaal in 1999.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.