IBM en Rational gaan software-alliantie aan

Dit artikel delen:

IBM en Rational gaan intensief samenwerken op het gebied van software voor elektronische handel. Beide bedrijven werken momenteel aan de integratie van hun producten op dit vlak: IBM's ontwikkelomgeving Visual Age en Rational Suite.

De samenwerking is daarmee niet alleen gericht op het ontwikkelen, maar ook op het testen en in productie nemen van applicaties voor internethandel. Verder willen de bedrijven ook IBM's Application Frame for e-business betrekken in de samenwerking.
Rational is leverancier van gereedschappen voor het ontwikkelen en testen van software en is vooral bekend vanwege UML (Unified Modelling Language). De huidige integratiewerkzaamheden vinden plaats op basis van de XMI-brug (XML Metadata Interchange). De internetstandaard XML (eXtended Markup Language) geldt als de geavanceerde en flexibele opvolger van Html. De XMI-brug koppelt Visual Age for Java met Rational Rose, een belangrijk onderdeel van de complete Suite.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.