Managed hosting door True

MCI moderniseert mainframe voor Internet

MCI Communications wil een reeks hardware, software en diensten aanbieden om mainframes uit te rusten met Internet-functionaliteit. Het bedrijf werkt samen met Cisco Systems en IBM, die respectievelijk ondersteunende netwerkapparatuur en software leveren voor dit streven. De drie firma's zijn verenigd in een alliantie onder de naam 'Network MCI Enterprise Blue'.

Het nieuwe samenwerkingsverband biedt drie pakketten: één voor data-transport over lange-afstandsverbindingen, één voor virtuele privé-netwerken (VPN) via beveiligde stukken van het MCI-netwerk, en één voor Internet-applicaties. Mainframe-gebruikers kunnen het beheer van hun computersystemen geheel of gedeeltelijk uitbesteden aan MCI. De firma zegt dat deze diensten zijn voortgekomen uit de conversie van de eigen mainframe-omgeving, een van de grootste ter wereld, naar een netwerk dat Internet-toepassingen ondersteunt. MCI verwacht dat dit samenwerkingsverband een omzetgroei van 20 tot 30 procent zal opleveren. Dergelijke cijfers gelden ook voor de partners, aldus een woordvoerster.

Veel geld

De markt voor mainframe-moderniseringsdiensten vertegenwoordigt volgens analisten een jaarlijkse waarde van 9 tot 10 miljard dollar. Hieronder valt ook de sub-markt voor bedrijfs-VPN's ter waarde van 3,6 miljard dollar. Netwerkleverancier Cisco richt zich al langere tijd met zijn producten op mainframes en heeft 80 procent van die markt voor netwerkapparatuur in handen. "Wij hebben zelf zes mainframes, waarvan het merendeel alleen gebruikt wordt voor het ontwikkelen en testen van onze producten", zegt productiemanager Betsy Huber van Cisco's mainframe-tak.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.