Micromuse biedt op Riversoft

Consolidatie netwerkbeheersoftware in gang gezet

Micromuse wil de Britse leverancier van netwerkbeheersoftware Riversoft kopen. Diens Nmos-product heeft uitgebreide mogelijkheden voor visualisatie van de netwerktopologie. Micromuse noemt de 65 miljoen euro die met de overname gemoeid is een 'agressieve prijs'.

"Netwerkbeheersoftware is momenteel een erg moeilijke markt", zegt Richard Lowe, vice-president Micromuse in de Emea-regio. Hij verwacht het komende jaar een consolidatie onder producenten van netwerksoftware door een gebrek aan contanten en inkomsten uit onderhoudslicenties bij een aantal spelers. Riversoft zelf bijvoorbeeld had te weinig klanten (zeventig) om zelfstandig het hoofd boven water te houden. "Klanten zoeken stabiliteit in deze moeilijke tijden", aldus Lowe. Micromuse zegt voor zijn Netcool-systeem veertienhonderd gebruikers te hebben.

Aanvulling

Met de acquisitie van Riversoft krijgt het bedrijf meer mogelijkheden om de beschikbaarheid van netwerkapparatuur in de gaten te houden. Riversofts Nmos-systeem identificeert geautomatiseerd de onderliggende oorzaak van netwerkproblemen. Daarnaast toont het de afhankelijkheid tussen netwerk-, systeem- en applicatielaag, waardoor er een dynamisch topologisch beeld van netwerken ontstaat. Ook heeft het mogelijkheden om atm- (asynchronous transfer mode), frame relay en mpls-verbindingen (multiprotocol label switching) te inventariseren. Onder de klanten van Riversoft zitten HP, Intel en Cisco; zij gebruiken Nmos in hun eigen beheeroplossing.
Met de overname komt de oprichter van Riversoft Phil Tee weer terug op het oude nest. Vijf jaar terug verliet hij Micromuse om voor zichzelf te beginnen. Begin jaren negentig stond hij aan de wieg van Micromuses Netcool-systeem.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.